Annons:
Etiketthälsa-och-sjukdomar
Läst 9388 ggr
sissie
11/12/09, 12:08 PM

Recension - Hundkokboken

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Hos Ica kan man köpa Hundkokboken för runt 70 kr. En synnerligen hungrig hund stående vid spisen förgyller framsidan och inbjöd till köp. Boken var dock en besvikelse till största delen. Vackra omslag är inte alltid att lita på och inte heller de vackra bilderna inuti boken.

Hundkokboken är ingen höjdare tyvärr. När jag köpte den hoppades jag på att den skulle innehålla några trevliga recept på hundkex framför allt. Det fanns några trevliga godisrecept, men i stort sett alla innehåller honung.

I övrigt så undrar jag över hur människan har tänkt när hon gjorde recepten. De passar bättre för människors näringsbehov än för en hund. Kött finns förvisso med i form av hjärta, lever och annat, men i alldeles fel propotioner. Propotionerna är närmare vad människan behöver än vad hunden behöver. Det är alldeles för lite kött.

Och grönsakerna är i bitar förvisso många gånger lätt stekta eller kokta men hunden har inte en chans att med sitt korta tarmsystem få i sig någon näring i form av vitaminer och mineraler. Om man däremot mosar sönder grönsakerna till puré av roa grönsaker så blir det bra. Fast inte lika vacker på bild förståss.

Ingredienserna kan man också ha en hel del att tycka om. Purjolök! Lök i alla former är farliga för hunden. De innehåller syror bl a. Lök i större mängder kan ge förgiftningar hos hundar. Lika illa är det med svamp och i detta fall har de Tofu. Tofu är gjort på svamp.

Det enda possitiva jag sett på recepten är att de inte innehåller vete. Potatis, pasta (Hm! Är ju gjort på vete förståss!) och ris används som kolhydratkälla. Dock med alldeles för kort koktid. Ris tex ska kokas dubbelt så länge som till oss människor för att hunden ska kunna ta upp kolhydraterna. Eller tryckkokas som de görs på foderfabriker.

Så om man vill använda recepten som inspiration så går det bra, men jag skulle inte rekommendera att använda recepten som mat till hundar för jämnan.

Denna bok förmänskligar hundarna.

Däremot så är godisrecepten helt ok. Dom är inte många. Man kan dock skippa honungen som förekommer i dem.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
Futurity
11/12/09, 4:53 PM
#1

Var det inte sån du fick när du fyllde år BG?

 
 
 
 

SparklingTindra
11/12/09, 10:54 PM
#2

Rättelse: Tofu är gjort på sojabönor..

sissie
11/12/09, 11:07 PM
#3

OK, tack! Fått lära mig att det är gjort på svamp.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Futurity
11/12/09, 11:11 PM
#4

Som jag fattade av boken när jag snabbt bläddrade igenom var att den var anpassad för människan men att hunden också ska kunna äta det.

 
 
 
 

sissie
11/12/09, 11:51 PM
#5

Typ något sådant. Förmänskligande av hunden. Tycker det är mer som människomat som man lägger ner i skålen framför bra hundmat.

Det finns bättre böcker för den som vill laga mat till sin hund.

Hundägarens Kokbok heter en som också tar upp en hel del om vad en hund behöver.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

BrightGloria
11/13/09, 12:00 AM
#6

Japp, det var denna jag fick när jag fyllde år.
Men som jag uppfattade det så är det bara maträtter som man kan ge hunden när man vill unna den något extra. Det är nog inte gjort för att fungera som mat.

Däremot att det stod något om purjolök lät ju inte särskilt bra. Har inte sett det. :S Lät ju knepigt. Hoppas att rätt personer köper denna bok. Obestämd

//BrightGloria
- Medarbetare på Sheltie.ifokus
- Hemsida

Annons:
sissie
11/13/09, 7:39 AM
#7

Tyvärr är det nog allt för många "fel" människor som köper den. Men som du säger BG så är det en kul grej att bjuda hundern på när man vill ge något kul, tex på födelsedagen.

På julafton får min vovve jultallrik med allt lämpligt från julbordet. Hon äter bara det gottaste. Sillen brukar hon skippa.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Starfall
11/13/09, 5:57 PM
#8

Tack för en intressant recension. Jag har själv funderat på att köpa den men nu när jag läst recensionen så kommer jag nog inte göra det. Den verkar ju inte direkt vara anpassad för hundars behov.

sissie
11/13/09, 5:59 PM
#9

Det finns helt klart bättre böcker att lägga pengarna på.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Starfall
11/13/09, 6:09 PM
#10

#9 Det tror jag med. Jag ska tex köpa en bok av Ceasar Millan, Inte för att jag har problemhundar, men jag tycker han är duktig Flört

Upp till toppen
Annons: