Annons:
Etikettövrigt
Läst 7367 ggr
Starfall
5/20/08, 4:40 PM

Hundförsäkringar

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Det finns en mängd olika hundförsäkringar och olika tillägg. Här finns förklarat några exempel

Det finns en rad olika försäkringsbolag som erbjunder hundförsäkring, och alla är bra på sitt sätt. Vilket som är bäst för just dig och din hund beror på vad du använder hunden till, vad du är beredd att betala, och om du har något annat försäkrat tex din bil och vill ha hunden försäkrad på samma ställe. I så fall kan du kolla upp med ditt försäkringsbolag om de erbjuder hundförsäkring. Ytterligare en sak som spelar in när du ska välja är de olika försäkringsbolagens utbud på olika hundförsäkringar.

Olika försäkringar:

Nu har du kommit till det steg att bestämma hur försäkrad du vill att din hund ska vara, och om du vill ha några tillägg.

Den grundläggande veterinärvårdsförsäkringen träder i kraft om hunden behöver veterinärvård, och täcker de grundläggande kostnaderna för bland annat undersökning och behandling.

Oftast finns olika tillägg på försäkringen, t.ex. veterinärvård plus. Detta träder i kraft när hunden behöver veterinärvård, och även rehabilitering och ersättning för receptbelagda läkemedel.

Ett annat exempel på försäkringstillägg är livförsäkringen, som ger ersättning för om din hund går bort. Denna försäkring upphör dock när hunden är 8, 10 eller 12 år gammal, beroende på ras. Sheltiens livförsäkring upphör vid 10 års ålder. Alltså gäller inte denna försäkring när hunden dör av ålder utan vid annan orsak av dödsfall. Den ger också ersättning för om din hund blir stulen. Högsta beloppet man kan få ut om ens hund går bort beror på vad hunden kostat i inköpspris, samt om den är meriterad. Det finns ett tillägg på livförsäkringen, som heter olycksfall liv. Detta ger ersättning för om hunden dör i brand, drunkning eller annan olycka som kan konstateras av veterinär. Detta tillägg gäller inte för avlivning av följd till att hunden svalt främmande föremål.

Det finns massa olika försäkringar för din hund, tex så finns avelsförsäkringen för dig som föder upp hundar.

När försäkra?

Oftast kan uppfödaren försäkra valpen redan vid 6 veckors ålder. Du kan försäkra din hund tills den är 7 år gammal.

En bra hundförsäkring är något som varje hundägare bör ha på sin hund. Visst att det kan vara dyrt, beroende på försäkring, men när väl olyckan är framme och hunden behöver komma under veterinärvård är man tacksam att man skaffade en försäkring en gång i tiden. För visst är det onödigt att behöva avliva din hund bara för att du inte har råd, när det finns bra hundförsäkringar som hjälper dig när hunden behöver vård?

Relaterade länkar

Av: Starfall

Datum för publicering

  • 2008-05-20
Annons:
medde
5/20/08, 8:30 PM
#1

Mycket bra och intresannt. Läsvärd absolut.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Jojsan
11/17/08, 8:18 PM
#2

Intressant! Det kunde gärna stått med några olika försäkringsbolag man kan försäkra en hund i, den enda jag vet är agria..

Denna kommentar har tagits bort.
BrightGloria
11/17/08, 8:52 PM
#4

Jättebra! Säkert bra hjälp för många!

//BrightGloria
- Medarbetare på Sheltie.ifokus
- Hemsida

Soffe
1/31/09, 8:10 PM
#5

Lättläst information :-) Min uppfödare har Agria, så jag kommer väl fortsätta med det.. Har ju min hemförsäkring hos Länsförsäkringar där Agria finns.. Får 10% om jag har flera försäkringar, så det kan nog fungera bra..

Någon som har Agria.. Vad tycker ni om dem?

Starfall
2/23/09, 10:06 PM
#6

#5 Jag har inte agria så tyvärr kan jag inte säga hur jag tycker om det. Jag har Sveland på båda mina hundar:)

Annons:
bima69
2/24/09, 9:33 AM
#7

Jag har haft Agria på Qina tidigare, men har nu sagt bort försäkringen, den blev så himla dyr efter livmoder operationen, och hon är ju snart 13 år gammal.

Mina andra hundar har jag i Folksam.

Futurity
2/24/09, 10:52 AM
#8

Jätte bar tråd starfall! Förhoppnings vis kommer jag också få användning för den någon dag!

 
 
 
 

Upp till toppen
Annons: