Annons:
Etikettövrigt
Läst 5096 ggr
medde
2/16/08, 8:07 PM

En medlems funderingar om ett hundköp.

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Jojsan är medlem här på sajten och detta är hennes tankar om att köpa hund, om allt man ska tänka på vilken ras som passar mm. Många kommer nog känna igen sig i sina tankar som just Jojsan har om köp. Mycket bra och läsvärda tankar.

Jag funderade länge på vilken ras som passade mig. Från början ville jag alltid ha en golden retriever, den rasen hade jag drömt om länge, men sen började jag även kolla på andra raser, gärna mindre också. Efter långt sökande hittade jag Nova Scotia Duck Tolling retriever, Tollare. Jag tyckte de var underbart söta och inte lika stora som golden retriever. Jag fick senare reda på att de är väldigt krävande och är ungefär lika krävande som en border collie. Då började jag se mig om efter en annan första hund.

Funderade på West Highland White terrier, westie, men de krävde mycket Pälsvård. Cairn terrier och Jack Russell terrier var två till förslag, mamma ville ha en jack russell terrier. Men jag bestämde mig för att inte skaffa en terrier som första hund eftersom jag har fått veta att terriers kan vara ganska envisa.

Sen hittade jag Markiesje, de verkade helt underbara och var ganska små. Jag tror det hade varit en passande hundras men det finns inte många i Sverige, inte många överhuvudtaget, så det skulle bli svårt att få tag på. Jag la ner det förslaget och tänkte att om några år kanske det har kommit fler sådana och de kanske är lättare att få tag på då. 

Fick se att sheltie passade ganska bra, de var inte stora. Jag trodde förståss att de skulle behöva mycket Pälsvård eftersom de har så stor och lång päls, men jag fick reda på att de inte behöver jättemycket Pälsvård. Jag tyckte från början inte riktigt om de shelties som var jättefluffiga. Jag tyckte också att trefärgade var lite småfula, men ju mer jag såg dem, ju sötare blev de i princip, nu tycker jag att alla pälsfärger är underbara, men mest svart/vit och bluemerle. Så den första hunden jag skaffar kommer nog vara en sheltie men senare finns det massvis med hundraser jag också skulle vilja ha.

Skrivet av Jojsan.

Tack! Till Jojsan för att vi fick ta del av dina tankar.

Foto: kalle runristare

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Annons:
Starfall
2/16/08, 8:25 PM
#1

Jättebra artikel, jättebra skrivet:)

Jojsan
2/16/08, 8:27 PM
#2

#1 tack :)

 Vad bra det blev Generad :)

medde
2/16/08, 8:28 PM
#3

Visst denna är toppen. såg detta inlägg i en tråd och tyckte att detta ska flera få läsa. Så jag pm:ade Jojsan och fick ett ja! Till denna artikel. Vilket jag tackar för.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Ressu
2/16/08, 9:20 PM
#4

Jättebra skrivet Jojsan =)

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

KajsaM
2/16/08, 10:02 PM
#5

Jättebra skrivet :)

Jojsan
2/17/08, 1:06 AM
#6

tack :D

Annons:
Upp till toppen
Annons: