Annons:
Etiketthälsa-och-sjukdomar
Läst 4437 ggr
sissie
5/23/12, 7:51 PM

Kyla i sommarvärmen

Nu när värmen kommer är det jobbigt för alla hundar som har en tät päls. För några år sedan kom kylhalsbandet ut på marknaden och är ett enkelt sätt att svalka sin hund.

Kylhalsbandet är ett svart tyghalsband som fäst med kardborre runt hundens hals. Halsbandet lägger man 2-3 minuter i vatten. Det behöver inte vara kallt vatten utan även ljummet vatten fungerar alldeles utmärkt. Inuti halsbandet finns det kristaller som suger upp stora mängder vatten, och när vattnet avdunstar så kyler det. Kylhalsbandet kyler ner blodet i de stora blodkärlen i halsen så att blodet blir någon grad kallare. Hjärtat gör sedan själva jobbet genom att pumpa runt blodet i kroppen.

Kylhalsbandet är enkelt att använda och kan fyllas på med nytt vatten så ofta man vill. Om halsbandet helt torkar ut så kan kristallerna klumpa ihop sig en del men så fort de sugit upp nytt vatten så sprider de ut sig i halsbandet. Kylhalsbandet är toppen att ha på sin hund när man är på resa i bil. Solen direkta strålar kan göra resan väldigt jobbig för hunden även om ventilationen är god i bilen. Utställningar eller tävlingar är andra tillfällen när halsbandet kan vara väldigt bra att ha. Det är ju inte alltid som man kan finna en plats i skuggan.

Och varför inte använda ett själv? Ser kanske lite knäppt ut att gå omkring med en svart korv runt halsen, man väldigt skönt. Och man blir inte dirket blöt heller.

Hundar som har lätt för att få våteksem ska dock använda halsbandet sparsamt. Då är det viktigt att se till att pälsen inte är fuktigt hela tiden, utan pälsen måste få en chans att torka mellan varven. Kylhalsbandet fungerar i flera timmar. Ju varmare de är desto fortare behöver det fyllas på, men det tar ju bara några få minuter. Ett annat användningsområde är bland gamla människor.

Äldre människor har oftare problem med värmen, så även de kan ha nytta av halsbandet. Minsta storleken kan man använda som armband för oss människor.

Bilder: Gibbon AB

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Annons:
Kjelle
6/8/12, 1:52 PM
#1

Tänk jag hade ingen aning om att det fanns ett sånt halsband.


Sofiatinnert
6/10/12, 10:59 AM
#2

Toppen artikel!

http://beautywithsofia.wordpress.com/

medde
6/11/12, 10:51 AM
#3

Jag har ett halsband. Nja nu inte jag exakt, men har köpt till hundarna hemma.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Kitten86
6/11/12, 5:38 PM
#4

#3 Funkar det bra?

\Medarbetare på Sheltie Ifokus\

medde
6/11/12, 8:07 PM
#5

Nja. Jag har tre vovvar och det är bara Mickey som gillar den. Töserna är inte så glada i halsbandet alls. Vet inte dom tycker det är lite klumpigt kanske. Men det är mickey som har det jobbigast i värmen och som sagt han gilllar halsbandet.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Upp till toppen
Annons: