Annons:
Etikettövrigt
Läst 3862 ggr
Kitten86
4/23/14, 5:51 PM

Var rädd om din hund!

Nu när sommaren åter igen är i antågande är det bra att alla vi djurägare påminner oss att vara rädd om våra älskade fyrfotade vänner i värmen.

Det som jag i detta sammanhang då främst tänker på, och som många faktiskt inte tänker på just för stunden, är värmen som blir i en stillastående bil! Tänk själv hur fort det går från att du stängt av bilen tills att du känner värmen stiga och svetten lackar i pannan. Tänk då på hunden som inte alls svettas som vi gör och som känner av värmen på ett helt annat sätt! Viktigt att tänka på är också att det inte enbart gäller en bil som står i solen utan i värmen överlag.

Så behåll inte hunden i bilen i värmen i sommar, det kan fort gå väldigt fel!

För mer information och utskriftsbara bilder besök sidan:

http://www.hittadjur.se/index.php?page=dbcontent&contentId=cartemp

\Medarbetare på Sheltie Ifokus\

Annons:
_Wilma
5/23/14, 2:02 PM
#1

Viktigt att tänka på detta nu när sommaren närmar sig! :)

Sajtvärd på Sheltie IFokus

Kitten86
5/23/14, 8:46 PM
#2

Ja, detta är mycket viktigt att hålla i åtanke nu när värmen böljar in över landet. Gäller ju inte bara hund utan även småbarn!

Ta som regel att inte lämna någon i bilen, som inte kan värna om sig själv, i bilens värme under de varma (sommar)dagarna.

\Medarbetare på Sheltie Ifokus\

Runans
5/29/14, 3:16 PM
#3

Bra att du tar upp det här Kitten86. T om barn lämnas i bilen så det verkar vara en del som inte är medvetna om faran med värmen.

På en hundkurs jag gått nyligen (dagtid) när det var som varmast var vi "tvungna" enligt kursledaren att lämna hundarna i bilen (i skuggan) under teoripasset. Vi som inte har bur med möjlighet att lämna bakluckan helöppen vägrade. Känns bra när man nu läser ditt inlägg. Hundarna var trötta nog av värmen i det fria…

Tack för ett viktigt inlägg!

Kitten86
5/30/14, 12:56 AM
#4

#3
Tack!!
Ja, jag tyckte att det var ett viktigt ämne att åter igen ta upp som en påminnelse!

Tragiskt att människans minne inte verkar vara längre (dessa saker brukar lägligt glömmas lagom tills nästa säsong) och att det logiska tänkandet inte alltid hänger med (varmt ute=mycket varmare i bil)…. Som hundägare, och medmänniska, får man försöka att samla på sig nyttig information och våga agera därefter! Bra att ni som inte hade bur i bilen också vågade att säga emot att sätta hunden i bilen även om instruktören sade åt er….. Annars har ju de flesta en tendens att göra som de blir tillsagda speciellt av någon "högre i rang" som i detta fall en hundinstruktör.

Visst är det tråkigt med alla dessa barn man hört om denna vår/sommar som lämnats i bilar i värmen!? Vissa med dödlig utgång…. Man får hålla tummarna att detta gör att folk tänker till en extra gång innan de lämnar vare sig hund eller barn i bilen!

\Medarbetare på Sheltie Ifokus\

_Wilma
7/2/15, 2:46 PM
#5

Mycket tänkvärd artikel nu när sommarvärmen är här! :)

Sajtvärd på Sheltie IFokus

Kitten86
7/3/15, 8:59 AM
#6

#5
Ja, verkligen. Det blir ju aktuellt att påminna om detta så fort värmen är här. Och som påpekats tidigare så gäller det ju såväl barn som hund!

Fick se denna film på en annan sida här på iFokus och det är så sorgligt att det ska behöva bli såhär för någon hund (eller unge)…..
https://www.facebook.com/Holidog/videos/687526814682726/?pnref=story

\Medarbetare på Sheltie Ifokus\

Annons:
_Wilma
6/8/16, 9:59 PM
#7

Puffar för denna mycket tänkvärda artikel nu i sommartider! :)

Sajtvärd på Sheltie IFokus

Kitten86
6/9/16, 4:08 PM
#8

Mycket bra att tråden puffades eftersom värmen nu är tillbaka!

\Medarbetare på Sheltie Ifokus\

Upp till toppen
Annons: