Övrigt

Cesar Millan i Stockholm.

2011-01-14 19:56 #0 av: medde

Cesar Millan kommer ett ge sig ut på turné och torsdagen den 12 maj Kl 19:30 gästar han Stockholm och Hovet.

De flesta känner nog igen Cesar Millan från Tv:e och programet Mannen som talar med hundar. C Milan har även skrivit böcker och filmer som finns att köpa. Men den här gången är han ute på turné och gästar nu Stockholm den 12 maj.

Med all säkerhet kommer det att bli några intressanta timmar på Hovet i Sthlm. Cesar Milan kommer att dela med sig av sina kunskaper och även ha hundar med sig på scenen.

Jag har köpt min biljett och kommer att gå dit med en vännina som föder upp sheltie.  Tror det kommer bli både spännande och intressant att både få se och lyssna.  Är det någon eller några som ska dit och lyssna?

Klicka gärna in er på läkarna för mer info. Där finner ni priser och även programet för kvällen på Hovet.

Pris och programinfo

 

Cesar´s way

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-14 21:28 #1 av: Chanku

Nix, ska inte dit. Inte pga avståndet, utan för att jag helt enkelt inte tycker om hans metoder.

Anmäl
2011-01-14 21:51 #2 av: medde

#1 Även om man inte nu gillar hans metoder så kan man nog och vad jag tror i alla fall få en väldigt givande och lärorik stund. Visst finns det delade meningar om olika metoder. Så skulle man vara imot så tror jag på en givande stund. jag går dit med ett öppet sinne. Tror även på en viss klokhet att väga för och mot.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-14 21:52 #3 av: Chanku

#2 Absolut! Jag har inget emot att lyssna på andra och har inget emot om folk väljer att träna med korrigeringar (såvida de är rättvisa mot hunden). Däremot skulle jag inte medvetet sponsra någon vars metoder jag inte gillar :)

Anmäl
2011-01-15 12:37 #4 av: [Malin3033]

Cesar var även på MyDog, tycker det är oerhört dubbelmoraliskt av SKK att bjuda hit honom.. Fick se honom på hål och fick höra en mening, och det var en mening för mycket.

Håller förövrigt med Chanku, visst är det alltid lärorikt och jag går på så många olika hundföreläsningar jag hinner med/har råd med. Skulle däremot aldrig sponsra den Typen av metoder. Finns så många andra som hellre vill gå dit, dem får gärna ta min plats :)

Anmäl
2011-01-15 14:47 #5 av: medde

#4 Dömer man en människa på en mening är det nog ganska hårt. Man bör höra en människa helt ut innan man dömer i alla avsenden och vad det än gäller.

Vidare vill jag se han live! Utan klipp och redigering. Även har nog många hundägare kunskskapen att skilja på vad som är rätt eller fel,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-15 15:45 #6 av: [Malin3033]

#4 du har helt rätt, jag hade nog bara otur som fick höra just den meningen - "lyder inte hunden så finns det olika halsband som alternativ". Men han har sagt en del bra saker.. Typ som att man ska vara konsekvent i sin träning. Men när Sverige är ett sådant föregångsland i hundträning jämfört med USA, så har jag lite svårt att man bjuder hit honom av alla hundtränare, vi ska väl ändå utgå från Sverige?

Anmäl
2011-01-15 15:49 #7 av: medde

#6 Du är en klok människa!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-16 13:33 #8 av: Kitten86

Är ändå bra att höra vad olika hundtränare har för erfarenheter att delge sig av. Sen får man som hundägare plocka ut det som är bra och vettigt och använda sig av det. Han har en del gott att komma med, men visst sen använder han sig gärna av div. "hjälpmedel" som inte alltid är så bra.

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2011-01-16 13:59 #9 av: medde

Visst gör han det, ingen tvekan om den saken alls. Men vi ska dock tänka på att där han bor och verkar är vissa av dom metoderna han brukar helt lagliga och för dom helt normalt. Det måste man också ta med sig i sin uppfattning. Alla länder har helt olika lagar och sett att hantera hundar. Vilket vi har svårt att se och "tåla" som svenskar, men för dom normalt.

Men jag säger som jag sagt, går dit med ett ett öppet sinnne och tar mitt förnuft att väga för och imot. Men vill se och höra och därav ge mig själv en bild av vad som är rätt eller fel. Då vi vet att mycket i Tv:e är vinklat  på olika sätt. Så ser jag det väldigt intressant att få höra han tänka och tycka enligt "våra mått" i Sverige in real life.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-16 19:12 #10 av: Ronja06

Ska inte dit, dels för avståndet. Sedan så känner jag att jag inte har behovet av att lyssna på hans metoder - som jag inte är vidare förtjust i. Var även jag på MyDog när CM var där.

Jag anser självklart att man skall vara öppen för olika träningsmetoder. Vilket jag också är. Men av CM har jag både sätt och hört tillräckligt av. Sverige är ett föregångsland (som Malin3033 skrev) i hundträning. Och det skär i mig vissa gånger när jag råkat komma över hans program. Men det får stå för mig. Vissa saker han säger är dock kloka. Det kan jag inte förneka.

Alla får ha de träningsmetoder de vill - men jag kan inte hålla käft när någon använder metoder och bestraffar sina hundar på tok för hårt fysiskt eller psykiskt. Annars ok.

vill bara poängtera att jag inte är emot CM metoder -dock tar jag avstånd från dem. Upp till var och en, och jag tror nog att Ceasat har några kloka ord att komma med. :)
Anmäl
2011-01-16 20:05 #11 av: medde

#10 Men att folk bestraffar sina hundar på tok för hårt eller helt regelrätt fel kan man väl inyte enbart skylla på CM. Titta bara hur det är med en stor procent med vissa hundägare inom en viss ras..

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-16 21:26 #12 av: Ronja06

#11: det menade jag inte specifikt mot Cesar. Bara rent allmänt om olika träningsmetoder. Även om Cesar ibland drar i för hårt också...

Anmäl
2011-01-16 21:37 #13 av: medde

Jag vet och förstår vissa synpunkter, men ser att många glömmer att det som händer tyvärri bland i hunduppfostran är att det är vissa saker som är "normalt" i andra länder och deras ögon, men våra ögon och mått är inte okey och helt fel.

Men nu lämnar jag tråden och vill inte alls diskutera Millan i den här tråden, den  här var till för att tala om att han är här och vidare info, inte om personen Millan och hans metoder är rätt eller fel.. Detta kan föras i en annan tråd.

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-23 01:59 #14 av: druttizen

Sen får vi minnas att de hundar han har i sina program är hundar av extrema problem fall och inte de som vi förmodligen är vana vid.

Det jag hör en del säga om honom och hans metoder, har jag sett och hört lite motsatt av. Jag har nog sett Varje program och bara man lyssnat så har man sett mer. Men många av de jag diskuterat med har bara sett nått litet.

Jag säger inte att han är min favorit, men det är tex inte fredrik steen heller så...
Min hund har vissa beteenden och jag har provat allt, men vissa delar som CM har, är de enda som funkat på min hund och som stärkt vår relation. Det är heller inga hemska metoder för att tillägga, för nått hemskt skulle jag aldrig utsätta min hund för givetvis, men man kan vara öppen och sen ta till det man tycker är bra, för Ingen tränare är perfekt enligt mig. Jag har fått plocka lite här och lite där för att lyckas

Anmäl
2011-01-23 20:08 #15 av: Hazel

NU blir jag upprörd.

Dret verkar som dom flesta ser sig ha dom bästa kunskaperna inom hundpsykologi.

Hur många Sheltie har ni sett i hans program, en gång vad jag minns. Kanske det finns andra raser som behöver en fastare hand, eller hundägare som behöver förstå att hundar är hundar och inte människor.

Jag undrar om ni verkligen sett hans program, eller bara tittat någon gång. Varför ska människor jämt slå sig för bröstet och tycka illa om andra som inte gör som dom.

Enligt min uppfattning har han HJÄLPT många hundar till ett fortsatt liv istället för avlivning.

Mina hundar är mitt allt, men i vissa fall kan man behöva säga till på skarpen.

Verkar som det är inne att inte tycka om hans metoder, en liten undran? Vilka metoder är det ni syftar på, förutom halsbanden.

 

MVH Hazel

Anmäl
2011-01-23 20:28 #16 av: NinaToy

#15 Intressant.. på ett sätt kan jag hålla med dig.
Jag tränar helt enligt positiv förstärkning och skulle aldrig bestraffa mina hundar.
Men i fall där tex jag hittar en hund tuggandes på någon möbel eller om Holley skäller kan jag ibland säga nej/avbryta och avleda.
Själv tror jag att man måste få lov att sätta lite sånna här gränser ibland så att de vet vad som är OK och inte. Mina hundar har aldrig uppfattat detta som hot eller blivit rädda på något sätt.

Sedan håller jag inte med metoderna där man tvingar hunden att möta sin rädsla för det är ju väldigt stressande.. och såklart inte hjälpmedel som är olagliga i Sverige.
Jag har läst en bok av CM just för att jag tyckte det var intressant att jämföra olika hundfolk. Just det jag tyckte var bra är att han alltid påpekar att man ska vara lugn och konsekvent. Jag tycker det är alltför många människor som tappar tålamodet och är opålitliga med sina djur.
Vissa tycker tex att vattenspruta är ett snällt sätt att visa ett förbud för hunden. Detta tyckte CM inte var bra eftersom det kom helt oförberett från matte/husse och att detta bara gjorde hunden osäker på dig, han menade att relationen mellan hund o människa ska byggas på tillit.

Det jag ville säga med detta var att man ibland är väldigt snabb på att dömma.. jag tror på att ta in lite av varje, bilda sig en egen uppfattning utifrån vad som fungerar bäst med sin egna hund.
Själv håller jag mest med Anders Hallgren och hans metoder men har även tagit in lite åsikter från andra håll också :)

Om inlägget inte passar i tråden kan jag ta bort det :)

Anmäl
2011-01-23 20:35 #17 av: medde

#16 Inlägget ligger rätt till den diskution.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-24 13:42 #18 av: druttizen

Ja som jag skev, så får vi inte glömma att CM har mer extrem fall..
Man kommer på audition i en enorm arena/lokal, där ska de med STÖRST behov av hjälp, få sin hjälp. De med MINDRE problem kommer inte med i programmet.

Visst har det vart nån sheltie ibland, men deras problem har varit att dom skäller åt ALLT och cesar skötte det bra tycker jag.
Andra vallhundar har haft problem med utfall och att dom vallar rörlighet omkring sig, och det styrde han också bra.
Vad gäller sheltie, så BEHÖVER ju inte vi använda hans alla tekniker, eftersom dom är till för extrema fall som jag nämnde.

Han säger ju ofta så här själv: "Det är så skönt med vallhundar, för det är inte mkt man behöver göra alls. Dom fattar direkt!".
Visst, han kör det där med högt halsband.....
Men övriga halsband, som antiskall eller elhalsband osv, är han Emot!
Nån ägare hade elhalsband och han bad dom genast ta av det.

Han är noga att säga att bara för dessa metoder funkade på DENNA hunden, så funkar dom nog inte på DEN hunden. Varje hund är olika och har också olika problem. Han nämner ofta hur han måste träffa hunden ensam och lära känna hunden, läsa av den och därefter ta till det som kan hjälpa just DEN hundens problem.

Generellt sett så är hans metoder just "calm and assertive",
alltså "lugn och bestämd". Han kör med kroppsspråk och energi.
DET är hans metoder. Sen kommer det som sagt, extrem fall och han kanske måste "ta till lite extra". Vem skulle inte göra det, med större fall lixom..
Metoderna funkar ju dessutom, och de extema fallen räddas, hundarna ser inte heller ut som dom misshandlats lixom...

Sen tycker jag att CM lär ägarna hur hundar tänker och fungerar. Att har de inte en ledare, asså regler, så gör de som de vill. Det vet vi ju redan.
Han lär dom att går ni spända och vet att utfallet tex, kommer snart, men innan det hänt, ja men då signalerar ägaren en osäkerhet till hunden och då kan man skapa händelsen av bara den osäkra tanken.  Han lär ägarna att sträcka på sig, slappna,  av och vänta in hunden.  Som han själv säger.... han kommer inte för att träna hunden, utan för att träna ägarna.

 

Säger inte att CM är min idol, men förstår inte heller varför alla har en extrem Gard emot honom. Låter ju som att de som säger sina åsikter Emot honom, inte helt har sett programmen, utan mest nått klipp..

 

 

Anmäl
2011-01-24 14:01 #19 av: druttizen

Om vi ser på sveriges Barbro på svt då... hennes sätt att hantera utfall och osäkerhet är att kasta tex en vante kraftigt framför hunden. om den nuddar lite gör inget heller. Detta ska få hunden att släppa fokus på "faran" och när hunden gör som tänkt, så får den fort beröm.
CM istället, petar hunden i "midjan". Inte våldsamt, utan mer för att få den reaktionen då man knackar nån på en axel och den vänder sig och undrar. Båda söker Den reaktionen för att bryta fokus på en fara.
Killen som är hundcoach i tidningen "Härliga Hund". För att nå samma tanke, så sprutar han vatten på hunden istället.


Detta med att presentera en fara för hunden... ja jag kan säga att jag har provat mig fram som 17. Men hans metoder funkade nog bättre för Min hund, än va de svenska metoderna gjorde.
Men jag fick, precis som CM gör, känna in vad MIN hund funkar bäst med och bäst för Min hund var att vi utsätter oss för faran, men på avstånd.
Dagis tex, är en extrem fara för min osäkra sheltie. Extrema utfall och allt blir det. Men det som funkat är att vi ser faran på avstånd. Vi går över gatan och står längre bort. Där står jag och koncentrerar mig på att vara lugn och allt. Vi står där och hör barnen på avstånd, ser dom på avstånd och får han panik, så ställer vi oss lite längre bort ändå.
När vi körde dessa korta pass lite varje dag, så kunde han på nån vecka eller två, gå förbi och inte reagera på varken ljud eller springande barn.
Då jag undvek faran, så blev han värre, så det var just detta jag fick göra. Man hanterar på avstånd och ju mer tiden går och framgång visas, så kan man sakta gå närmare dagiset/faran. Men utan krav. Vill barnen hälsa, så får dom inte tills han är redo. Hur som så har detta byggt upp en trygghet mellan mig och min hund. För jag står intill honom då vi ser och hör faran på avstånd och nästa gång minns han hade mig, eller ja.

Anmäl
2011-01-25 15:16 #20 av: salliochlexie

det skulle aldrig falla mej in att sponsra en djurplågare genom att gå på hans föreläsning.

 

edit: inser att det låter lite hårt och otrevligt, men jag har sett vilka effekter sån träning han förespråkar kan få, och det är något jag absolut tar avstånd från.

Anmäl
2011-01-25 17:08 #21 av: medde

#20 Visst låter det hårt, och blir naturligtvis nyfiken på vad det är som gör att du säger det du gör,

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-25 21:01 #22 av: Kitten86

Jag håller med # 18-19 Druttizen... CM har mycket bra att komma med och en mycket viktig del är att han utbildar ägarna som i många fall inte har en aning om hur en hund fungerar eller vad de har skaffat egentligen. Sen att vissa hundägare i Sverige och säkert även i USA använder hans metoder på eget bevåg så kan jag förstå att det finns hundar som blir förstörda av samma metoder. Som jag tror Druttizen påpekade så fungerar inte alla metoder på alla typer av hundraser eller individer. Som det även påpekas i programmet så ska man kontakta/ ta hjälp av en hundcoach (el. liknande) och inte kopiera en metod och träna på egen hand. Som ägare ser man absolut inte allt i alla situationer så en utomstående kan komma väl till hjälp.

Står inte bakom allt han tycker/ tänker med som tidigare inlägg också påpekat så måste man komma ihåg att i olika delar i världen ser man på hundar och hundträning på olika sätt - det behöver inte betyda att de sätten är rätt men detta måste kommas ihåg! CM promotar även mycket motion och träning (mental som fysisk) etc som inte så många hundar verkar få i USA annars...

Vi får inte heller glömma att ingen människa är ofelbar och att man inte behöver tycka om ALLT som en viss människa gör eller säger. Jag tror att oavsett vilken hundtränare man stöter på så kommer det finnas vissa saker/ metoder som man inte gillar eller står bakom.

Skulle själv tycka att det kunde vara lite kul att se och höra honom i verkliga livet men har tycärr ingen möjlighet.

 

Håller även med # 21 att jag blir nyfiken på vad det är som gör att # 20 säger som den säger..!

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2011-01-26 10:12 #23 av: medde

# 22  Ett mycket klokt och bra inlägg.  Men även det här med motion som CM verkligen förespråkar om, vilken är en väldigt viktigt sak som många hundar inte får mycket av. Även i vårat land.

Men jag hoppas och väntar på svar från #20.

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-26 11:32 #24 av: Ressu

Skulle gärna höra CMs föreläsning. Precis som alla andra hundcoacher har han oxå många bra synpunkter!

Man behöver ju inte följa en hundcoachs skolningsprinciper till 100% utan man kan ju snappa upp lite ett som annat och ha i bakfickan om det skulle behövas en dag!

Jag som är själv skolare har tidigt i min utbildning fått lära mig att en metod funkar inte på alla individer! Och det kan jag oxå säga av erfarenhet. Ingen av våra egna hundar har fått skolning på samma vis, eftersom de är alla olika individer som har olika mentaliteter.

 

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

Anmäl
2011-01-26 12:27 #25 av: salliochlexie

visst kan man 'plocka russinen ur kakan' och bara lyssna på sådant man gillar, men jag har väldigt svårt att förstå hur man kan göra det från en människa som använder sej av metoder som i sverige är olagliga, när det finns så oändligt många som INTE gör det?

 

att bygga hela sin relation till sin hund på att den ska lyda av rädsla är något jag aldrig kommer att förstå. man har väl ändå hund för att man tycker att det är kul och för att man tycker om den? varför då ta varje tillfälle som ges för att trycka ner hunden, när man istället kan uppmuntra när hunden gör rätt och få en väldigt mycket trevligare relation till sin hund?

 

angående hans trams om dominans lämnar jag över till etologen per jensen.

artikeln 'Den missuppfattade dominansen': http://www.hundharmoni.com/dominans.htm

eller ett föredrag från ADVENTure dog conference, där han tar upp samma saker:

http://www.ur.se/play/162012

 

 

Anmäl
2011-01-26 14:47 #26 av: Ressu

Nu är jag som sagt ingen CM-fan eller fan av någon annan coach.Och har inte följt med så många avsnitt av dessa program. Några har man ju dock sett.

Nu då till min fråga: i #25 skriver du att CM använder metoder som i Sverige är olagliga. Vilka är dessa?

Sedan angående Per Jensens teorier. Jag säger inte att de stämmer eller inte stämmer. Men det är igen en människas studier och hans åsikter.
Det finns många fler studier som påvisar att det måste finnas rangordning i flocken för att den ska fungera.

 

Ännu så klargör jag att det är självklart att jag inte vill att mina hundar ska lyda mig av rädsla utan för att vi har ett samarbete, men jag är heller inte rädd att höja på rösten ifall det krävs.

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

Anmäl
2011-01-26 15:27 #27 av: salliochlexie

'metoder' kanske var fel ordval, men att tex använda stackel och elhalsband är brott mot djurskyddslagen i sverige.

Anmäl
2011-01-26 16:13 #28 av: druttizen

Ja han har ju studerat hundar och hundars beteenden i sig.
Han gör bara som hundarna gör mot varann och det tycker jag personligen är intressant ändå.

Detta med att "trycka ner hunden", ja utan våld gör han det ju givetvis... Han lägger ner dom och sen håller lite vid nacken. Han släpper sen hunden så den ska ligga självmant utan att han håller i den längre. Sen får hunden resa sig då den är lugn igen. Ja han gör som hundar gör mot VARANN och han imiterar bara det dom gör i sin natur.
Vad gäller det #27 skrev, så är det lite det jag nämnt i tidigare inlägg här ovan, att sånt är han emot. Skrev ovan att han kom hem till en familj som hade elhalsband och han blev upprörd och bad dom genast ta av det.

 

Sen reagerar vissa på att han ger en lätt men bestämd "kick" i hundens sida då den spänner sig och gör sig redo för tex utfall.
Han sparkar inte hunden, och det säger han noga med. Han gör bara som de i sverige med gör, fast Barbro kastar vantar på eller bredvid hunden. Han i "härliga hund" sprayar vatten, och fredrik steen greppar ju tag i hunden han med, samt rycker i kopplet ibland har jag sett.. Så där är det ju rätt likt men ändå lite olika metoder faktiskt ju.

Sen är det också som CM säger, att hundar emot varann kan vara rätt hårda vid fostran och sånt. Även då hundar leker så kan dom leka hårt. Så det han gör är ju inte i närheten av hur hårda hundar är emot varann.
Han är ju med noga med att skapa harmoni och trygghet. Ägaren och hunden måste lita på varann

Anmäl
2011-01-26 19:40 #29 av: Kitten86

I många fall hanterar CM hundar såsom hundar blir hanterade av varann inom flocken! Och jag tycker inte heller att han lär ut metoder för att hålla en hund nertryckt och rädd för sina ägare. Sen som det sagt och skrivits i oädlighet så passar inte alla träningsmetoder alla hundar...

Som det också påpekats i tidigare inlägg så MÅSTE vi ändå påminna oss om att även om stackel och elhalsband m.fl. "hjälpmedel" inte är lagliga i Sverige så är de faktiskt det i USA och jag har heller aldrig direkt hört att CM på något sätt föredrar eller gillar att människor använder sig av dessa! Det är ju inte direkt så att svenskar tittar på hans program och tänker "ett sånt halsband måste jag skaffa och träna min hund med!"... Och tar man bort detta ur ekvationen (som många verkar haka upp sig på..) så har CM mycket bra värderingar att komma med...

*Medarbetare på Sheltie Ifokus*

Anmäl
2011-01-26 20:14 #30 av: medde

#25 Det som du tar upp är ju enbart hänvisningar till länkar och inget av din personliga åskit och svar på frågan jag ställde till dig. För mig är detta bara hänvisning till andra och länkar.

Olagligt! Stackel och el: Ja! Visst är det så. men inte kan du ställa CM till svars för det. Det var även en hel av hundhållningen här för inte allt för långt tillbaka, som en laglig sak att ha på sin hund. Då var inte ens CM på "kartan" här i Sverige.  Men att ta upp olagliga ting som andvänds i dag i landet känns lite fel. För det händer dagligen i landet. både bland husdjur och lantdjur. Vi kan ju gå över gränserna att köpa hund som är "kuppad" som är olagligt här. Det erkänner jag att även jag gjort. Köpt en öron/svanskuperad hund från ett land där det är lagligt, för att ta hem hit till landet där det är olagligt.

Jag har har aktiv inom en bruksras och visst är det (ta mig rätt nu, ingen missahndel) Men visst är det stundtals tuffare på en kurs där det är ett gäng brukshundar mot en kurs där det är shelties?

Druttizen skrev i ett inlägg ovan ett svar på  "att tycka ner".  En ganska normalt handlande att  man "trycker "ned hunden någon gång i livet., många hundar är inga "duvungar" och behöver rättas till.  Men missar en sak stundtals. Att se på och till hela situtationen! Både för efter och under.. Det är oftas då felen kommer och man har tappat helheten och faktan..

 

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-27 21:37 #31 av: medde

#27  Du skrev som svar på frågan " men att tex använda stackel och elhalsband är brott mot djurskyddslagen i sverige"

Det var just det vi undrade över, vad förutom just halsbanden är det för metoder du inte gillar?

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-27 22:09 #32 av: Chanku

#31 Jag gillar tex inte när han trycker ner hundar i backen, stryper hundar (sett filmen med malamuten som är blå om tungen och kissar ner sig?), rycker i halsband (som gärna är placerade högt upp i nacken), elar hundar (som tex schäfern som skulle få "respekt" för husets katt) eller beter sig allmänt dåligt mot hundarna.

Han säger vissa bra saker. Typ rasta hunden, motionera den, håll dig lugn. Men seriöst, det är normalt hundvett som alla som är riktigt intresserade av hund håller med om. Och tyvärr drunkar det ju i allt det negativa. Calm and submissive... 

Jag förstår heller inte riktigt att folk försvarar hans användande av el och stackel med att "det är så där borta". Bara för att det är tillåtet att göra något så behöver man faktiskt inte göra det.

Ja visst, det är en del svåra fall men också en del fall som hade kunnat lösas med helt andra metoder. Men jag vet inte, jag ser själv ingen anledning att gå in i fajt med hundarna istället för att lösa det på annat sätt... Och då talar jag inte bara om små söta rara shelties, utan om brukshundar och jakthundar också (som jag har grundat mitt hundintresse på).

Jag kan ju dock säga att jag inte är något större fan av någon av de hundtränare som är så populära att visa upp i tv, möjligtvis var den finske hundtränaren den vettigaste av de jag har sett.

Anmäl
2011-01-27 22:21 #33 av: medde

#32 Det var inte dig vi frågade, men visst bra att även du säger ditt.

Men att sätta halsbandet högt. Detta görs på utställningar då man visar upp vissa raser,men lägger det under exkat "lyfter" hunden och springer. "Bland vissa hanar så "vässas" det friskt och då rycks det till redigt i halsbandet. Så hunden bryter det han gör och travar vidare. Har sett detta ofta och mycket...

Ingen har jag sett försvarar stackel rel. Jag tror du syftar på mig bland några andra.. Men då ber jag dig läsa om igen. Jag försvarar inte det alls. Men vill med det jag säge.r.Att synsättet är inte det samma om det är "vanligt och lagligt" Visst är det folk som tycker det är fe även där det är lagligt, men,,l, Ta då exemple då jag började med dobber var det ingen som sa något om att kuppa svansen, nu när det är olagligt så har även tankesättet på det ändrats väldigt mycket, och man tänker i helt andra banor ang kuppade svansar..Det var  så jag menade och inte alls försvara stackel..

 

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-27 22:51 #34 av: Chanku

Nej, jag vet att det inte var mig ni frågade...

Det är stor skillnad mellan att ha kopplet högt upp och att rycka i det eller att ha kopplet högt upp och ha det löst (om hunden kvävs eller visar obehag så ska domaren påpeka detta direkt). Inte för att jag tycker det är okej med att ha kopplet högt upp hur som helst.

Nej, men ni försvarar ju Milan? Och Milan är ju inte skygg för vare sig stackel, el, alfrarullningar eller andra mindre trevliga metoder. Jag tycker det är svårt att liksom acceptera vissa delar, medan man helt fördömer annat? Dvs om han nu inte har gjort en helomvändning på sistone, jag håller mig inte direkt uppdaterad på honom (fokuserar på andra personer som jag tycker har mer vettig hundsyn).

Men alltså, det är inte så att jag försöker sitta och få över er på "min" sida och tracka ner på er hundsyn. Vi tycker alla lika och har olika värderingar. Jag tror såklart inte heller att min hundsyn är den enda rätta, utan det går självfallet att uppnå resultat med andra metoder också.

 

Anmäl
2011-01-27 23:04 #35 av: medde

Snälla Chanku. jag ser ingen som försvar CM på det sättet som låter som försvar, det vi menar är att synsätten är olika runt i världen om djurhållning.  Samt tat vi menar till sund förnuft att ta in fakta som är rätt eller fel att andvända på sin egen hund.. Den kunskapen har vi nog alla här inne, vare sig man vill lyssna och se CM eller inte.

Visar ett klipp som jag bara hittade snabbt, inte för att klaga men att ha en tunn kedja direkt under halsen andvänds vid varje utställning på olika raser. Vässar en hund blir det ju ett ryck i halsen, för inte hinner man släppa efter på en sekund.

Men jag menar inget klagomål på hundägaren i klippet. Vill bara visa var kedjan sitter

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-27 23:14 #36 av: Chanku

Jag är fullt medveten om vars utställarna placerar sina kedjor (som standard, inte alla hundar har halsbandet bakom öronen). Och jag försvarar det inte alls (utställning är överhuvudtaget något som jag inte tycker om).

Men vi är ju i Sverige? Varför ska vi då se ett program som är upplagt för det amerikanska synsättet med allt som är tillåtet där? Är det inte bättre att vi försöker få fram våra svenska duktiga hundtränare som följer de lagar och den hundkultur som vi har här?

Ni behöver ju dock inte försvara varför ni stödjer Milan och jag ska heller inte behöva försvara varför jag inte stödjer Milan.

Jag har inga problem med att folk korrigerar (positivt straff, dvs tillför något för att få ett beteende att upphöra) såvida det är rättvist mot hunden och där hunden inte riskerar att få skador.

Anmäl
2011-01-27 23:36 #37 av: medde

Jag anser inte att jag försvarar CM utan enbart säger om att vi i olika delar ser olika. Men vi kan ju inte enbart "snöra in" in här i landet, vi tar ju mycket inom bruks från början från Tyskland, Belgien med mera i tester på bruksidan... Så för mig att enbart se svensk vill jag inte, samt att jag anser jag kan välja vad som passar min hund och min kunskap och vad den tillåter mig göra med min hund.

LIten även som jag sa, ser man en kurs med brukshundar är den olika till sätter från en kurs med shelties..

Men absolut ska du inte behöva försvara dig om ditt tycke om CM. Lägg ner bara att svara i den.. Samt att ingen ber dig ge dig till svars för vad du tycker,

Vi ses i en annan tråd'Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2011-01-28 10:37 #38 av: Chanku

Jag menar inte att vi ska isolera oss i Sverige. Utan snarare om att istället uppmuntra hundtränare som inte bryter mot de svenska lagarna och vars träningsmetoder passar in i det svenska samhället. Hade det handlat om ett program om barnuppfostran där barnaga förekom så skulle det ha blivit ramaskri. Däremot tycks det inte göra något att se program där stackel och el förekommer för då klarar man av att sålla ut det goda.

Personligen så har jag aldrig sett el och stackel användas på brukshundskurser (jag är ju själv uppvuxt med schäfer i över 20 år och har hängt på både klubbar o tävlingar)? Däremot är det ju tyvärr inte så ovanligt med koppelryck tex, men brukshundsklubbarna har ju också regler för hur hårda en korrigering får vara. Är man rent av elak med hunden så ska man inte få vara där (men regler följs ju dock inte alltid, men ser man att hundmisshandel förekommer så ska man anmäla). Den största "hundmisshandeln" (jo, i just de fall jag tänker på var det rent ut av misshandel) jag har sett förekommer i jakthundsvärlden. Och det är ju vansinnigt...

Nåja, vi kan väl bara konstatera att jag inte kommer ändra åsikt om Milan (eller jo, men då krävs det en hel del) och vad jag anser är dålig hundträning. Hoppas showen uppfyller era önskemål, ni får gärna återkomma med en utvärdering.

 

 

Anmäl
2011-01-28 11:38 #39 av: medde

Nu har jag ju inte sagt att det andvänds stackel eller el på brukshundsklubben inte på något sätt alls. Jag har sagt att det är en viss skillnad på kurs med enbart brukshund VS sheltie.. Att det sänds program där det andvänds stackel som ej är lagligt här i landet, och att man ska sålla bort det. Men om vi drar det hårt så är det ganska långsökt. Okey vi håller på med hundar och ser just i denna sak nu, men det sänds program dagligen från andra länder i både fakta om andra saker. Vilket kanske då inte är okey i vårt land, så brukar det läggas in en braskare att detta inte är okey här. Vilket görs i andra program och även i CM program. Vi kan ju inte sätta censur på allt som visas. Utan att vi människor ska kunna andvända förnuftet också.. Ingen har försökt att få dig ändra din åskit, du säger din åsikt ovh jag min..

Mern just nu är det enbart du och jag som sitter och talar om detta, så vi kanske ska lägga ner det en stund?

Mvh

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.