Hälsa och sjukdomar

Hund i bil

2010-07-07 18:18 #0 av: Chanku

Varmt och skönt?

Redan har sommarvärmen hunnit skörda ett offer. Ett liv som inte tog slut genom en olycka, hög ålder eller sjukdom. Utan endast för att ägaren var oaktsam. Efter fyra timmar ensam i bilen avled hunden.

Lämna inga hundar i bilen! Det går så snabbt så har bilen blivit alldeles för varm och hunden steks levande...

Vad ska man göra om en hund blir överhettad? Om hunden fortfarande är vid medvetande så ge den mycket vatten. Finns möjlighet att hunden kan bada så är det suveränt. Oavsett om det är i en fontän, spolas med en trädgårdsslang eller ett dopp i havet. Om hunden har blivit så varm att den tuppar av så är det mycket viktigt att man svalkar av den. Försök att inte använda iskallt vatten, utan en lagom temperatur. Skölj tassar och under magen först. Doppar man hela hunden i iskallt vatten finns en risk att den hamnar i chock. När hunden kvicknar till så ge den så mycket vatten den vill ha och kontakta en veterinär.

Ha alltid med en flaska vatten under sommaren så att både du och hunden har möjlighet att dricka. Ska man tävla eller på utställning finns det kylfiltar, reflekterande filtar/täcken och många andra saker som man kan använda sig av för att hålla hunden sval i sommarvärmen.

Anmäl
2010-07-07 23:58 #1 av: sissie

Vi har satt upp liknande lappar på jobbet och många är de som har hajat till. Dessutom har vi några vakter på området som är stora djurvänner som inte skulle tveka att slå sönder en ruta för att få ut en hund som lider.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-07-08 02:19 #2 av: druttizen

ja fyy

fick höra nått häromdan, där en granne här hade varit iväg med sin sambo och handlat. Han sitter i rullstol och var kvar i bilen då hon var inne.
Han såg att det satt en hund i en bil intill honom.. hunden såg ut att bli svagare och svagare.. hade inget vatten heller!
Hunden gick ner till fotdelen av sätet och la sig lite och flåsade... men såg ut att bli svagare som sagt.

Nån gick förbi och han vevade väl ner rutan eller nått och hojtade till på personen.. "du måste hjälpa mig.. det är en hund i bilen där som far illa"
Eller nått liknande hade han sagt. (han kom ju ingen vart utan rullstol som sagt)
Den förbigående personen svarade bara "det skiter la jag i" ...och sen gick vidare!

Hunden satt typ 30 min i den värmen och ägaren kom sen tillbaka, kastade in hunden i bak av bilen, antar att det var i bagaget eller ja... och sen helt oberörd åkte iväg. Inget vatten ingenting.
HEMSKT!

 

Om VI här ska åka och handla där hundarna är med, så går vi in en och en.
Den ena får helt enkelt sitta i bilen med nervevade rutor och även nån dörr öppen för korsdrag. Men vi tar även ut hundarna för att inte sitta i bilen så mkt. Vatten är viktigt!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.