Medlemsintervjuer

Medlemsintervju - Chanku

2010-01-03 15:06 #0 av: Niini

Nu är det dags att lära känna vår nyaste medarbetare Chanku lite närmare.

jp.jpg1. Namn? Maria Olsson

2. Ålder? Jag är 23 år gammal

3. Berätta om var du bor och om din familj?
Jag bor just nu i Råneå, som är en liten håla några mil norr om Luleå, Norrbotten. Bor hemma hos mina föräldrar, medan jag desperat söker nytt jobb. Har 3 äldre syskon, en syster och två bröder.

4. Vad har du / Vill du ha för hundar?
Jag har just nu min första shetland sheepdog, en tik som heter Pixie.

5. Hur och när började ditt hundintresse?
Jag har alltid varit väldigt intresserad av djur. Pappa var hundförare åt en väktarbolag tidigare och den första tjänstehunden hämtades hem när jag var ungefär 2½ år. Före det hade mina föräldrar en bearded collie som fick flytta till mina farföräldrar när jag föddes. Alla våra tjänstehundar (schäfrar) har fått stå ut med att både leka ponny och med dockor. Jag tror inte det är nån av dom som undgått att vid åtminstone ett tillfälle blivit utklädda i mitt nattlinne ;) Den sista tjänstehunden hette Uschigårdens Zabax och var min ständige följeslagare. Han har följt med på aktiviteter i skolan, på timslånga promenader med mina kompisar, på marknader och var nog den som verkligen tände mitt stora hundintresse. När Zabax var gammal kom Titan och så småningom tog jag en omplacering. En pointer som hette Kekke. Tyvärr är både Kekke och Titan i hundhimlen, men jag har lärt mig oerhört mycket av dessa två underbara hundar.

6. Har du haft hundar tidigare, isåfall hur många?
Jag personligen är inne på min andra hund. Min första egna var en pointer som jag tog som omplacering. En hund som har gett mig många gråa hår och jag har nog fällt lika många tårar som jag har skrattat. Han fick dock somna in i början av juni 2009, då jag fick inse att bland annat hans extrema ljudberördhet hade blivit en del av vardagen. Ingen hund ska behöva ha rädsla som vardag och jag beslöt att låta honom somna. Däremot är jag uppvuxen med tjänstehundar och det är en hel del schäfrar som jag delat mitt liv med.

7. Vad är det du tycker om hos just sheltien?
Jag valde en sheltie då jag ville ha en snabb, smart och trevlig hund för förhoppningvis framtida tävling. En hund som skulle hamna i antingen small eller medium i agilityn. Gärna med lite päls. Och nu sitter jag här med en knasig, mysig 9-månaders sheltietik.

8. Är du / Har du varit aktiv inom någon hundsport?
Nej, jag har aldrig tävlat (förutom utställning, men det räknar jag inte). Däremot har jag prövat på allt från drag (både spann och skidor) till sök. Har testat att släppa en hund i skyddet och varit med på föreläsningar om räddning. Har alltid varit aktiv med hundarna, men ingen jag har känt att jag velat starta med. Förhoppningsvis blir det debut i år för mig och Pixie. Beroende på om hon känns mogen och hur det ser ut med tävlingar.

9. Vad har du för framtidsplaner?
Personligen så hoppas jag på jobb snart, eget boende (igen), att fortsätta att utvecklas och ha roligt med min hund. Så småningom hoppas jag på att kunna utöka flocken, men det är några år till dess.

10. Vad har du för fritidsintressen?
Förutom hunderiet som tar upp en stor del av mitt liv, så tycker jag om att fotografera, vara ute i naturen, läsa en bra bok, se film, göra handgjorda kort, måla och bara vara.

11. Ditt bästa / sämsta hundrelaterade minne?
Oj... När man levt med många hundar så finns det enormt många både tråkiga och roliga minnen. Juni -09 var en känslomässig berg o dalbana. Började med att Kekke fick somna in. Dagen efter började vi köra ner mot Norge för att hämta Pixie. Glädjen att hämta valp var stort sett obefintlig och jag kände mig som världens svikare (även om valpplanerna inte hade något med beslutet om Kekke att göra). Sen när vi kom fram till uppfödaren och jag fick se denna underbara fluffiga lilla valp så läkte hjärtat lite grann. Sorgen fanns där, men nu hade jag någon som krävde uppmärksamhet och som behövde glädje.

12. Sist och slutligen ordet fritt:
Jag hoppas att folk ska börja ta tillvara på deras hundars potential, att de ska våga pröva på saker, våga utvecklas och ta ett kliv framåt. Jag hoppas att jag kommer att utvecklas som hundtränare, att jag och Pixie kommer få ett långt och lärorikt liv tillsammans.

 

Anmäl
2010-01-03 18:37 #1 av: nera

Trevlig läsning Chanku! Roligt att få lära känna dig lite granna. Glad

Anmäl
2010-01-03 19:14 #2 av: medde

Mycket trevlig och bra läsning. Jättekul att få lära "känna" våran nya trevliga medis här på sajten.

 

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ 



Anmäl
2010-01-03 20:43 #3 av: [Malin3033]

väldigt givande läsning. Du säger så mycket klokt! All lycka till med Pixie så ses vi ute på tävlingsbanorna!

Anmäl
2010-01-03 20:49 #4 av: Chanku

Jag blev jätteförvånad över att bli tillfrågad som "intervjuoffer", men ändå ganska passande att få presentera sig lite mer ordentligt nu när jag blivit medis :)

Anmäl
2010-01-04 09:43 #5 av: sissie

Jätte kul att lära känna dig mera. Dina "utmaningar" är helt klart roliga. Bara måste försöka med min gamling. Även gamla hundar kan ju lära sig nya saker.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2010-01-04 11:52 #6 av: medde

#4 Vi kunde inte ha fått ett bättre tillskott i dig som medis på sajten.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ 



Anmäl
2010-01-06 10:40 #7 av: Ressu

Håller med dom andra... Jättekul att få veta mera om dej och Pixie =)

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

Anmäl
2010-01-06 11:25 #8 av: Starfall

Jättekul att läsa om dig & Pixie =) Tycker det är så kul med dessa mdlemsintervjuer, då är man ju känna alla på ett annat sätt än bara genom inlägg. :)

Anmäl
2010-01-10 17:24 #9 av: Gittan

Mycket trevlig läsning!

Var glad och må bättre!
De vilda djurens värld


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.