Tävlingar

En julsaga

2009-12-25 21:04 #0 av: medde

Nu är vinnaren korad i våran tävling: En julsaga! Vinnaren är Starfall

Vi vill sägga ett stort Grattis till Starfall och hennes julsaga. Exakt som Starfall skrev så  hade den med både kärlek och vänskap. 

Så grattis Starfall till vinsten!! även stora gratulationer till dom övriga:

2:an sissie.
3:an Malin3033

Men vill även säga ett stort tack till MoaW som bidrog med sin fina saga. och framför allt något som är värt att nämnas. Den otroligt vackra tecknade i hennes saga.

Även tack till Brombers samt iFokus

 

1:a pris: Ett exemplar av boken Tio hundar och en katt

 

2:a och 3:e pris: Plus-medlemskap på iFokus, eller iFokus Minus för medarbetare eller för dig som redan har iFokus plus

 

 

 3555.jpg

Starfall´s saga

Detta är en saga om kärlek och vänskap, den glädje och det hopp en äkta vän ger.

Det var en kylig och mörk kväll någonstans i vinterland. I människors hem lyste stjärnor och ljus i fönstren och staden har dekorerats med stora, stjärnformade ljusdekorationer. Snart var julen här, de dagar på året då man möts släkt och vänner i glädje och harmoni. Det var så här den Svenska julen såg ut, åtminstone för de som inte behövde vandra omkring på gatan.

Han såg sig omkring och log inom sig. Det snöade nu. Ja, det har det i och för sig gjort hela dagen. Men det var något alldeles särskilt med dessa stora vita flingor som sakta dalade mot den snökristallstäckta marken. Plötsligt fylldes hans inre av vemod och han insåg att detta kan bli hans sista natt.
Timo hade inte alltid varit hemlös. När han var ung hade han ett kärleksfullt hem där han värderades som en familjemedlem. Hans husse Arnold älskade honom över allt annar, de var bästa vänner. Men en dag förändrades allt. Arnold skulle iväg till jobbet den morgonen och lovade Timo att komma tillbaka innan kvällen, precis som alltid. Det Timo inte visste var att detta var sista gången han skulle få se sin husse.
Kvällen kom och passerade, natten likaså. Morgonen efter insåg Timo att något inte var som det skulle. Han sprang ut i trädgården och kikade in i garaget. Ingen arnold där.
Timo gick in i huset igen och hoppades att Arnold skulle komma hem igen. Nästa morgon var han fortfarande försvunnen. Dagarna gick och plötsligt öppnades ytterdörren. In kom Arnolds syster Ewa och hennes man Simon. Nu förstod Timo att något hemskt måste ha hänt Arnold. Han och hans syster var nämligen värsta ovänner och undvek varandra så gott de kunde.
- Simon! Gå in i sängkammaren och leta igenom alla lådor. Ta allt som är värdefullt, resten låter vi skickas till soptippen, sa Ewa.
Timo försökte få uppmärksamhet men ignorerades. Ingen verkade bry sig om honom. Plötsligt utbrast Ewa:
- Vad ska vi göra med denna håriga lilla byracka?
- Jag vet precis vad vi ska göra, svarade Simon.
Sedan sa de inget mer. De tog med lille Timo och övergav honom intill den stora farliga vägen. Deras avsikter var uppenbara. Det de inte visste var att Timo var väldigt smart och förstod att vägar var farliga och inte får beträdas.


Timo suckade djupt. Varför hans älskade husse inte kom tillbaka fick han aldrig veta, men han förstod att något allvarligt måste hänt eftersom han nu var tvungen att vandra omkring på stadens gator. Arnold skulle aldrig låta något hända Timo.

På bara ett par timmar sjönk temperaturen till -21 grader. Sådan här kyla hade Timo aldrig förr upplevt och nu började han tappa känseln i tassarna. Han visste att detta var allvarligt och fick välja mellan att stanna kvar här och aldrig vakna igen, eller att gå vidare och försöka hitta en varmare plats. Benen värkte för varje steg han tog men han visste att han inte kunde stanna här. Timo Gick runt på stadens upplysta gator och försökte hitta någon vänlig själ som kunde tänka sig att låta honom få sova i sitt hem. Han såg en man sitta på en parkbänk och gick fram till honom. Mannen verkade inte se honom så Timo försökte få uppmärksamhet genom att slicka mannen på handen. Då blev mannen rasande och jagade bort lille Timo. Nu började det kännas hopplöst. Vem skulle någonsin vilja ha en tovig och smutsig hund? Nej, så här fick han inte tänka. Han var tvungen att vara stark nu. Timo fortsatte längs de upplysta delarna av staden men blev inte vänligt bemött någonstans. Han hade ett sista område att försöka med, den del av staden dit ljusen aldrig når. Där sorgen och förtvivlan bor. Timo ville inte möta sorgen nu men hade inget annat val. Trots att han hemlös och övergiven hade han aldrig sökt sig till denna mörka plats.

Timo kände en stark, frän doft när han tog de första stegen. Han tänkte att detta verkligen var sista utvägen. Han var rädd men fortsatte ändå. Ju längre in han kom, desto djupare sorg fyllde hans själ. Alla dessa stackars människor som fanns här, alla vad ledsna. De flesta var hemlösa, precis som han. Plötsligt såg han en kvinna sitta gråtandes på marken. Genast gick han fram för att trösta henne, och hon svarade genom att krama om honom. Länge satt de där, den toviga och övergivna hunden Timo och Alice, den gråtande kvinnan. Efter ett tag berättade Alice för Timo att hennes dotter var svårt sjuk i cancer och troligen inte hade så långt kvar. Timo förstod inte riktigt vad hon menade men snart skulle han förstå då hon tog honom med sig för att besöka dottern. Läkarna ville först inte släppa in Timo, men efter en stunds övertalan från Alice sida gick de med på att Timo fick träffa Emilia, Alice lilla dotter.

Emilia sov när de kom in, läkarna sa att läget blivit sämre under dagen och att hon kanske inte skulle överleva natten. Alice samlade sig, lyfte upp Timo i famnen och gick bort mot Emilias säng. Hon klappade sin älskade dotter på kinden och lade Timo bredvid henne.
Efter ett par timmar vaknade Emilia och blev överlycklig när hon såg Timo bredvid sig. Hon hade alltid önskat sig en hund men hennes mamma ville inte ha hund så en hund var en dröm som Emilia aldrig trodde skulle slå in. Men denna natt hade hennes högsta önskan faktiskt slagit in och i samma ögonblick fick hon nytt hopp och ny styrka och nu var hon säker på att övervinna cancern. Nästa morgon mådde Emilia mycket bättre. Läkarna kunde knappt tro sina ögon när de såg de stora förändringarna som skett på bara några timmar.

Dagar gick, veckor likaså. Snart var julen här med sin värme och kärlek. På denna korta tid hade Emilia blivit mycket friskare och fick komma hem över julen. Detta var den bästa jul för alla tre. För Timo som fick ett nytt hem när han trodde att han inte skulle klara natten, För Emilia som fick Timo och blev starkare med honom och för Alice, vars dotter fick nytt hopp och ny kraft för att klara cancern.


Efter många, många år fanns inte Timo kvar i livet. Alice och Emilia skulle aldrig glömma vad Timo gjort för dem och till Timos minne öppnade de ett omplaceringshem för oönskade och hemlösa djur. Timo hade gjort något mycket fint för dem genom att komma när de som mest behövde honom. Nu skulle de hedra Timo genom att hjälpa de djur som var dömda att vandra omkring på gatorna så som han en gång var tvungen att göra.

                                

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-12-25 21:08 #1 av: Starfall

Åå, nu blev jag helt mållös, tack så jättemycket! Skrattande 

Vill även säga att jag tycker de andra bidragen var fantastiska, helt underbara julsagor ni skrivit Glad

God jul alla!

Många kramar / Starfall

Anmäl
2009-12-25 23:13 #2 av: [Malin3033]

Wow, Tack så mycket! Vilken julklapp!

Dock har jag ingen aaaaaning om hur Ifokus Minus fungerar Förvånad

Anmäl
2009-12-26 00:08 #3 av: Starfall

#2 ifokus minus är jättebra. Man slipper nämligen reklamen på ifokus om man har ifokus minus. Det är superbra. Dels blir sidan mycket renare utan all reklam, sedan underlättar det även om man har en dator som blir seg när det gäller att öppna sidor med mycket reklam på. Min förra dator var en sådan dator och jag märkte en stor skillnad på hur snabbt det gick att öppna sidan när jag skaffat minus :)

Anmäl
2009-12-26 10:30 #4 av: sissie

Grattis Starfall! En underbar saga du har skrivit. Blev tårögd av den.

Nystartad sajt om jänkare! CoolWrooom!

Amerikanska Bilar

Pontiacsgirls blogg

Anmäl
2009-12-26 14:23 #5 av: emma93

GRATTIS!! Och jag tycker att alla julsagorna var helt underbara!!

Anmäl
2009-12-26 16:24 #6 av: medde

Visst var sagorna fina. Helt underbara att läsa.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-12-27 13:54 #7 av: Futurity

Grattis!

Anmäl
2009-12-29 11:49 #8 av: medde

Imorse på Svt tog dom just upp denna bok. Säger bara Wow! Vilken härligt bok det verkar att vara. Funderar på att köpa den själv.

Snälla Starfall berätta vad du tyckte om den, då du fått den tillhanda.

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-12-29 14:04 #9 av: BrightGloria

Vilken härlig saga! Grattis Starfall!

Anmäl
2009-12-29 14:17 #10 av: Chanku

Stort grattis!

Anmäl
2009-12-29 15:35 #11 av: Starfall

Skrattande Vad snälla ni är!

#8 Kul, jag längtar verkligen tills jag får boken, ska läsa igenom hela direkt Tungan ute Ja visst kan jag berätta sen efter vad jag tyckte om den =) Ny recension kanske?

Anmäl
2009-12-29 19:14 #12 av: medde

#11 Den lät verkligen bra då dom talde om den på TV:en i morse. Så verkligen kul och väldigt tacksamt från mig att både Brombers och iFokus gav dessa priser till oss här på sajten. Kunde inte bli trevligare så här i jultider-

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2009-12-30 14:18 #13 av: Ressu

Grattis Starfall, sissie och Malin3033 =)

// Ressu
kennel Westtorpets

-medarbetare på Cocker spaniel iFokus

 

Anmäl
2010-01-01 18:20 #14 av: MoaW

Hehe kul att komma fyra Tungan ute Grattis till er andra, jättefina sagor Flört

Anmäl
2010-01-01 19:45 #15 av: Starfall

#14 Jag gillar din saga riktigt mycket Glad

Anmäl
2010-01-01 23:19 #16 av: MoaW

#15 tack Flört

Anmäl
2010-01-02 12:51 #17 av: medde

#14 Även jag gillade den väldigt mycket, och bilden var något i hästväg vacker!!

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl
2010-01-02 21:33 #18 av: VickiochTova

Starfall! Elakt av dej att skriva en saga som man blir tårögd av, tur att jag läste den vid köksbordet och inte på jobberSkrattande Jättefint skrivet!

Anmäl
2010-01-02 22:52 #19 av: MoaW

#17 hehe tack, va snälla ni är Flört

Anmäl
2010-01-03 12:21 #20 av: medde

#19 Men sant var det ju också:-)

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥ Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.