Valpar/Avel

Rekommenderad kennel?

2017-09-07 07:53 #0 av: Cornish-rex

Hej!

Jag har letat efter en sheltievalp (tik) i flera år nu. Jag har varit runt till olika kennlar och hittade en vars tik jag gillade. Jag har stått i kö på hennes kommande kull i två år. Härom dagen hälsade vi på. Men givetvis föll jag för valpen som uppfödaren ska behålla. Så nu står jag ganska handfallen.

Har ni några kennlar att rekommendera? Jag har kollat skk och varit runt en del redan, men skulle gärna vilja ha några exempel.

Jag vill ha en riktigt arbetande hund med mycket go. Tiken jag föll för är gårdshund och duktig på vallning. En BC med tydlig avknapp skulle man kunna säga. Tuff, stabil och arbetsvillig med leksaksintresse. Men ändå snabb och smidig på agilitybanan.

Finns det några kennlar som riktar in sig på denna typ av shelties? Svartvit eller biblue ligger varmt om hjärtat, men färg betyder inget gentemot temperament och hälsa.

Tacksam för hjälp!

Anmäl
2017-09-07 08:16 #1 av: Lonaa

Kanske uppfödaren du tänkte köpa av kan rekommendera kennlar som avlar med samma inriktning?
Jag har annars träffat väldigt trevliga shelties från Kråkeslottets (nånstans i Norrland) och Sobelkustens (Gotland).
Framåt, stabila utan rädslor och roliga att jobba med :-)

Matte till jaktlabben Nikka och cairnterriern Charlie
Blogg; raskva.wordpress.com
(Lonaa och Lon@ samma person, problem med inlogg)

Anmäl
2017-09-07 10:26 #2 av: Cornish-rex

Hon importerade sin tik då hon inte tyckte att svenska uppfödare höll måttet. Så där får jag tyvärr ingen hjälp. Sobelkustens har jag koll på, men ska kika på Kråkeslottets. Tack snälla!

Anmäl
2017-09-07 19:05 #3 av: Lavine

Det här är inte rekommendationer, eftersom jag inte egentligen känner dessa uppfödare. Utan det är mer att jag gjorde associationer när jag läste ditt inlägg.  Ler 

Först Kennel The Look. Där är problemet att de kanske inte föder upp sheltie längre. Så Kennel Nyans. Där är nog problemet att de inte har några tikar för tillfället. 

Annars Funny Blacks och Humlebyns, förutom de Lonaa nämnde som jag också tänkte på. Ett tips är att se vidare på om dessa uppfödare (om du tror att du gillar dem) länkar vidare till andra uppfödare, då är det god chans att de har liknande tänk, brukar jag tänka. 

Anmäl
2017-09-07 21:18 #4 av: Cornish-rex

Tack så hemskt mycket Lavine!

Anmäl
2017-09-10 08:03 #5 av: Ellen_

Jag har hört mycket gott om Lycko shellans! Deras kull kommer dock inte förräns framåt sommaren. Men jag tror att det var en Blue merle kull!?

Anmäl
2017-09-10 08:07 #6 av: Jojaton

Brainpools kanske? Inte säker på att de har svartvita eller bi blues dock. Får man fråga vilken kennel du hade pratat med? :)

Johanna

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.